2020-08-27 08:11:36• hírek • Szatmár.ro

Idegenben ütötte ki a Celticet a Fradi, otthon bukott el a CFR a BL-selejtezőben

Egyik szemünk sírhatott, a másik nevethetett szerda este a Bajnokok Ligája második selejtezőkörét követően, hiszen a Ferencváros a skót bajnok otthonában bravúros győzelemmel vívta ki a továbbjutást, viszont a Kolozsvári CFR idehaza nem tudta legyőzni a horvát Dinamo Zágrebet, így a vasutasok a harmadik fordulót már az Európa Liga selejtezőiben vívják.

A Ferencváros már az első félidőt is előnnyel zárta, miután Sigér 7. percben, 20 méterről eleresztett bomba-találatával szerzett gólt (0–1). A skótok egyenlítő góljára az 53. percig kellett várni, akkor Christie 18 méterről, középről lőtt, labdája Kovacevic fején megpattant, így Dibusz nem tudott hárítani (1-1). Ezt követően a Celtic igyekezett további nyomást gyakorolni a Fradira, de a 75. percben mégis a magyar bajnok jegyzett újabb gólt: egy előrevágott labda tökéletesnek bizonyult a lendületből érkező Nguen Tocmacnak, aki lefutotta védőjét, majd az ötös sarkáról, éles szögből a bal sarokba gurított (1-2). A hajrában ugyan nyomott a Celtic, de játékából ekkor már hiányzott az átütő erő, így a Ferencváros kiharcolta a továbbjutást.

A Kolozsvári CFR–Dinamo Zagreb találkozóra már a fogadóirodák is horvát továbbjutást prognosztizáltak, viszont a hazai szurkolók bíztak vasutasok győzelmében. A vezetést a horvát gárda szerezte meg a 14. percben, egy a kolozsvári kapusról lepattanó lövésre érkezett szemfülesen Gojak, előnyhöz juttatva a vendégeket. Ha bár az első félidő a 0–1-es eredménnyel zárult, a második játékrészben hamar felsejlett a remény apró lángja: az 51. percben szabálytalanság miatt emberhátrányba került a horvát csapat, a CFR pedig büntetőt rúghatott. Az adódó lehetőséget azonban nem tudta gólra váltani Ciprian Deac: Livakovic kiütötte a büntetőt, majd a kipattanóból sem született már gól. Az egyenlítés mégis összejött a 64. percben, Pereira távoli lövését védte be a Dinamo kapusa (1–1). Sokáig mégsem örülhettek a hazaiak, a 78. percben ismét a horvátok kerültek előnyben: újabb lövés, újabb kipattanó, újabb gól (1–2). Az emberelőnyben játszó CFR viszont a 93. percre még tartogatott egy muníciót: a szélről beadott labdát Debeljuh tudta elgurítani a kapus mellett (2–2). Jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. A félórás ráadásban azonban nem született már gól, így büntetőkkel voltak kénytelenek elönteni a továbbjutás kérdését a csapatok.

A 11-es párbajt akár a hazaiak is nyerhették volna, hiszen 4–4-es állásnál Gojak hibázott, viszont a mindent eldöntő büntetőt Golofca nem tudta értékesíteni, így folytatni kellett a párbajt. Végül 5–6-os állásnál a CFR védőjének, Kevin Bolinak remegett meg aki felé bikázta a pontrúgást, így a vasutasoknak búcsúzni kellett a BL-selejtezőktől.

Akárcsak a skót Celtic, a Kolozsvári CFR is az Európa Liga 3. selejtező-fordulójában folytathatja a küzdelmek sorát, megkísérelve megszerezni a főtáblára kerülést Európa második számú kupasorozatában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: